Ecole associative, laïque, en immersion en langue occitane de la petite section au CM2

Randonada a Latrapa pels CM1-CM2 : un brave moment de plaser !

diluns lo 31 de març faguèrem nòstra tresena randonada a l’entorn de Latrapa qu’es un plan polit vilatge  en naut d’un pueg, qu’ofrís un panoramà extraordinari suls Pirenèus ! Quina plan polida jornada: la prima èra plan aquí amb sos arbres en flors e sos mila verds pels prats. Caminèrem de plan e sul camin encontrèrem de vielhs que fasián l’òrt o que prenián lo solelh. Avèm parlat amb eles en occitan o puslèu coma lo dison en « patoès ». Foguèron plan estonats d’ausir parlar los calandrons! Vegèrem de tractors tanben qu’espandissián de pesticida e de teuladas imensas de panèls fotovoltaics ….. Observèrem los noms occitans de las bòrias.

Vos daissam descubrir las fòtos luminosas d’auela jornada plena de vam e de solelh! Nos triga ja la randonada seguenta[nggallery id=45]