Ecole associative, laïque, en immersion en langue occitane de la petite section au CM2

Camina que caminaràs : rando de novembre pels CM1-CM2

,

Partiguèrem d’Espanès e caminèrem duscas Clarmont al fòrt (Clermont le fort), fa quicòm com 5 km. Nora e Corinne, de mamàs nos acompanhèron. Marchèrem dins çò qu’aplema una « repisilva » (répisylve), es a dire una forèst a la broa d’un riu . Stéphane nos expliquèt plen de causas tornamai. Lo camin èra fangós e risèrem en tot limpar! Descobriguèrem d’embaclas (des embâcles) : un fenomèn d’acumulacion de la fusta dins lo riu, qu’es a l’encòp un avantatge (d’animals i pòdon bastir un abitat) e un inconvenient (empacha l’aiga de rajar coma cal). Seguiguèrem lo riu duscas lo bas del vilatge de Clarmont, al pè d’un caminòl botanic. 

Tot lo monde èra plan estrambordat e lo solelh puntèt son nas alara qu’aviá plogut pendent los 15 arrièrs jorns ! Dins la repisilva èrem protegit del freg. Nos triga ja la passejada seguenta![nggallery id=38]