Ecole associative, laïque, en immersion en langue occitane de la petite section au CM2

Es partit per una classa musicala al pè del Bugarach !

Adiussiatz parents,

bugarach 2010
dempuèi lo som de Bugarach

La classa verda es deman ! Vòstras vacanças pòdon començar, las regentas e las ajudas prenon lo relais. Una setmana musicala dins un verd paradís nos espera . Al programa: solelh, musica, passejadas, velhadas, rire e plaser. Trobarètz sul siti un pichòt bilanç quotidian de las jornadas per vos dire que TOT VA PLAN ! A deman matin 8h !

!

!

!

!

!

!

!

Dimarç, 1èr jorn

Vaquí sèm plan arribats e lo solelh es aquí! Faguèrem los lièits e mangèrem de plan. Avèm 4 animators simpatics. Los CP CE1 faguèron una passejada dins los bòsques e comencèron de far de cabanas.

Lo cicle 3 descubriguèt totes los instruments del vilage musical: litofòn, xilofòn, balafòn, gòngs, … amb Lionel lo musician.

Lo vilatge musical
Cabanas dins lo bòsc

!

!

!

!

!

!

!

!

Dimècres, lo 2en jorn

Nos creirètz se vos disem qu’avem totes plan dormit? Trè lo matin, los mainatges de cicle 3 pujèron en naut de la Pica, un som just au dessús de Ribambelle. Dessenhèron lo païsatge en tot destriar los elements naturals e çò qu’èra bastit pels òmes. Lo CP_CE1, eles, descubriguèron lo vilatge musical a lor torn. Lo vrespe, los grands contunhèron lors experiénçias musicalas amb Lionel, del temps que los pichons vistalhèron una cabrarià!

En naut de la Pica!
Orquèstra
Esculptura de bruches
A la crabarià!

DIJÒUS 3en jorn:

Ièr faguèrem de velhadas fòrça amusantas! los animators d’aquí son fòrça simpatics e nos fan plan rire! Uèi lo solelh es encara aquí. Al programa: cabana pels pichons, musica pels grands. Puèi lo vèspre: enrgias renovelblas pels bèlses e musica pels pichons. Nos sèm regalats, vos contarem tot aquò. Aqueste ser es la bom, tot lo monde es excitat. Pensam plan fòrt a Eleanor que poguèt pas venir, li fasèm de braves potons . A totes vos disèm a deman 17h!

Fabricacion d’eolianas
Una de las 4 cabanas
los quartets: congas, tamborin e dançaires

!

!

!

!

!

!

!

!

!

Lionel nos far descobrir lo balafon
un defilat de mòda un pauc estranh!
bastís que bastiràs!
Las estelas d’aur!