Ecole associative, laïque, en immersion en langue occitane de la petite section au CM2

Diluns lo 14 de febrièr

,

Adiu a totes!

Lo trajècte de bus durèt doas oras mas avèm agut la bona suspresa de trapar dòna nèu. Erèm fòrça contents! Quora sèm arribats,  calguèt montar la maleta, èra fòrça pesuga dins l’escalièr! Aprèp aquò la pausa pantauleta èra la planvenguda!

La pauseta se passèt de plan, al levat sèm anats causir lo material en còlas per anar far d’esquì deman de matin. Aprèp aquò la nèu nos sonava talament fòrt que nos sèm plegats a sa demanda, sèm anats jogar defòra dins la nèu. Avèm fach de batèstas de bòlas de nèu,d’òmes de nèu…

Aprèp aquò nos sèm lavats, puèi avèm minjat èra bon. Avèm agut de sopa, de cordon blu amb de tecons e una compòta de pomas.

La jornada se passèt de plan, tot va plan mas sèm lasses. Se cal anar pausar per de qué deman se cal levar d’ora pr’amor nos cal essèr sus las pistas a 9 oras.

[nggallery id=19]